Gratis verzending boven 100 EUR30 dagen open aankoopVeiligde betalingen

Global GS-61 Broodmes 16cm

€ 104
1073-10929
 
Voorraad status
  • Online voorraadstatus 0 st
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200
truckGRATIS VERZENDING BOVEN 100 EUR arrows30 DAGEN OPEN AANKOOP
  • Informatie
    • Een minder gekarteld mes, werkt niet alleen voor brood maar is ook perfect voor salades en diverse groenten, een perfect gekarteld allround mes! Cromova 18 staal.

      Global's messen zijn onderverdeeld in messen waarvan het serienummer begint met G, GS, GF of GSF. G zijn de gebruikelijke iets grotere messen. GS staat voor Global Small en dit zijn de kleinere messen in het assortiment van Global, ze hebben een iets kleiner handvat. GF staat voor Global Forged, de messen uit deze serie zijn uit één stuk staal gesmeed, van de punt van het mes tot het uiteinde van het handvat. GSF staat dus voor Global Small Forged, oftewel de kleinere gesmede messen.

      Desondanks het feit dat Global's messen all-steel messen worden genoemd, zijn ze niet, zoals velen denken, uit één stuk gemaakt (met uitzondering van de GFS & GF messen). Dat zou het handvat veel te zwaar maken en het zou erg lang duren voordat het warm wordt in de hand. Het Global mes bestaat oorspronkelijk uit twee gestanste handvat helften en een lemmet, gerold of gesmeed afhankelijk van het mes model. De delen worden aan elkaar gelast en het handvat wordt gevuld met zand. De messen gaan dan naar een chemische fabriek waar ze in verschillende baden worden gedompeld om ze schoon te maken en om zwarte chroomoxide op het hele handvat te produceren. Hierna gaan de messen terug naar de fabriek om geslepen te worden. De wigvorm van het lemmet wordt geslepen en het handvat wordt gepolijst zodat de zwarte chroomoxide alleen in de uitsparingen achterblijft. Dit geeft het handvat van de Global Knife zijn karakteristieke puntjespatroon. De kleine puntjes, die eigenlijk kleine concave parabolen zijn, hebben een doel dat niet veel mensen zich realiseren. Ze laten de warmtestraling die in de hand ontstaat terugkaatsen en zorgen voor een isolerende luchtspleet tussen het handvat en de hand, waardoor het handvat niet zo koud aanvoelt. Zodra het handvat gepolijst is, is het tijd om de rand van het mes te slijpen. Afhankelijk van het model gaat het mes naar de slijprobot of wordt het met de hand geslepen. Dan is het tijd voor het stikken, het etsen van het logo en het inpakken. Het mes wordt verzonden naar een andere gelukkige eigenaar.
  • Levering en verzending
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen

Om een beoordeling achter te laten, moet je op je klantprofiel.

.

This product doesn't have any reviews.

Voorraad status

De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.

Inloggen
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.nl