Gratis verzending boven 100 EUR30 dagen open aankoopVeiligde betalingen

Zout, socker en wijn van Olle T Cellton

€ 26
1355-12304
 
Voorraad status
  • Online voorraadstatus 0 st
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200
truckGRATIS VERZENDING BOVEN 100 EUR arrows30 DAGEN OPEN AANKOOP
  • Informatie
    • Wij bij KitchenLab houden van Olle Cellton. We zijn blij dat er chef-koks zijn die ongegeneerd kennis en kwaliteit laten doordringen in alles wat ze doen, chef-koks die niet leven voor tv-roem maar voorrang geven aan de culturele expressie die gastronomie is. Olle weet wat hij doet en dat is te zien op elke pagina van dit boek.

      Dit is hoe Olle de filosofie beschrijft die tot dit boek heeft geleid: "Als mij wordt gevraagd wat mijn kookkunst kenmerkt, zeg ik meestal dat ik eten kook dat de meeste mensen thuis heel goed zouden kunnen koken - maar dat niet doen. Mijn eten hangt af van dingen die we maanden van tevoren hebben gedaan. Soms jaren van tevoren. We bouwen een voorraadkast op die ons in de toekomst meer keuze geeft, meestal zonder een idee te hebben waarvoor het gebruikt zal worden. Voedsel dat pas na een jaar of langer op zijn best is, als alle seizoenen zijn benut.

      Voor mij als chef-kok is het heel gewoon geworden om augurken, terrines en jam te maken. Het is een van de belangrijkste onderdelen van mijn keuken. Restaurant PatéPaté in Kopenhagen zou niet zo'n succes zijn geweest als we niet onze beroemde patés en terrines hadden gemaakt, in 19 Glas in de Oude Stad had ik overal in de kelderkeuken potten met verschillende soorten augurken en jam staan en het eerste wat ik deed toen ik begon bij Restaurant Niklas was citroenen zouten en gelei maken van de laatste wilde appels van het seizoen.

      Het inmaken van voedsel met zout, suiker en azijn (en azijn) volgt oude methoden en tradities. Het wordt overal ter wereld gedaan om te overleven. Met de apparatuur van tegenwoordig hoeven we de conserveringswetten niet altijd tot op de letter te volgen, maar kunnen we doen wat ons het beste lijkt."

      "Inspirerend en nuttig kookboek."
      Gourmet

      "Een perfect boek voor wie meer wil weten."
      Svenska Dagbladet

      "Alles lijkt ongelooflijk lekker!"
      Allt om Mat

      Olle T Cellton groeide op in Malmö en begon al op jonge leeftijd in restaurants te werken. Nadat hij de restaurantschool had afgerond, werkte hij in Malmö, Edinburgh, Londen, Kopenhagen en San Francisco en nu is hij chef-kok in Niklas Ekstedt's restaurant Niklas in Stockholm. Door zijn internationale ervaring heeft hij een kenmerkende stijl en een breed kookperspectief met een gedegen kennis van keukenambacht. Olle's liefde voor allerlei soorten conservering is duidelijk te zien op zowel zijn menu bij Niklas als in zijn voorraadkast thuis in Västerhaninge.

      Taal: Zweeds
  • Levering en verzending
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen

Om een beoordeling achter te laten, moet je op je klantprofiel.

.

This product doesn't have any reviews.

Voorraad status

De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.

Inloggen
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.nl