Asado - argentinsk grillning av Florencia Abella
Voorraad status
- Online voorraadstatus 1 st
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200


-
Informatie
-
In Argentinië is asado niet zomaar een vorm van barbecue. Het is een nationaal gerecht, een ritueel en een manier van leven. En misschien wel het belangrijkste, het is een gelegenheid om samen te komen met familie en vrienden en een hele dag rond het vuur door te brengen.
Asado kan worden gemaakt met bijna elke uitrusting, van twee stenen en een rooster in een park tot een gewone Zuid-Amerikaanse barbecue, een parilla, in je achtertuin. Omdat je hout verbrandt tot gloeiende kolen, volgt de maaltijd altijd het ritme van het open vuur. Terwijl het vuur brandt, worden de ergste trekjes gestild met una picada, een kleine snack. Dit kan bestaan uit kaas en vleeswaren, escabeche, ingemaakte groenten en een paar empanadas.
Als het vuur eenmaal brandt, begin je met het koken van de dingen die het snelst gaan en de meeste hitte nodig hebben: chorizo, bloedworst, zwezerik en groenten. Als de vlammen zijn gedoofd en de sintels op hun heetst zijn, is het tijd voor het beroemde vlees zoals tira de asado, ribbetjes, of vacío, flanksteak, terwijl de verdwijnende sintels het meest geschikt zijn voor ingrediënten die iets langer en op een laag vuur moeten garen. Het gegrilde vlees wordt gegeten met chimichurri, salade, brood en verschillende bijgerechten, die ook boven het open vuur worden bereid. Ze drinken bier en rode wijn en stoppen pas als de laatste sintel is gedoofd.
Aantal pagina's: 184
Uitgavejaar: 2022
Formaat: Hardcover
Taal: Zweeds
ISBN: 9789127178724
-
-
Levering en verzending
-
Geleverd artikelnummer: 9789127178724 EAN: 9789127178724
-
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen
Om een beoordeling achter te laten, moet je inloggen op je klantprofiel.
.This product doesn't have any reviews.
Voorraad status
De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.