Gratis verzending boven 100 EUR30 dagen open aankoopVeiligde betalingen

Zoutsteen, Himalaya 30x20x3 cm - Satake

€ 57
1070-13389
 
Voeg toe aan winkelwagen
Voorraad status
  • Online voorraadstatus 5 st
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200
truckGRATIS VERZENDING BOVEN 100 EUR arrows30 DAGEN OPEN AANKOOP
  • Informatie
    • Deze roze zoutsteen komt uit het hart van de Himalaya. Bestaat uit 100% natuurlijk kristalzout van meer dan 180 miljoen jaar geleden. De steen is volledig natuurlijk en zonder chemicaliën of andere toevoegingen. De Himalaya zoutsteen geeft je gerechten een heerlijke "salty touch"! Bovendien gebruik je minder zout dan wanneer je de maaltijd zelf op smaak brengt. Er zijn verschillende manieren om de zoutsteen te gebruiken, voor elk gewenst gerecht of om te koken.


      Koken met de zoutsteen
      Een verwarmde zoutsteen kan aan de eettafel worden gebruikt om kleine stukjes vis of vlees te bereiden. Voor grotere stukken kan de zoutsteen direct in of op de warmtebron worden gebruikt.
      De zoutsteen kan op verschillende manieren worden verwarmd en blijft ongeveer 20 minuten op temperatuur.


        • BBQ/gasgrill
          Begin met het verwarmen van de zoutsteen met een lage temperatuur. Na 30 minuten kan de temperatuur worden verhoogd en na ongeveer 45 minuten is de steen klaar voor gebruik.

      • Oven
        De zoutsteen kan ook in de oven worden gebruikt, maar deze moet niet worden voorverwarmd, omdat de zoutsteen dan kan barsten. Zet de warmtebron op 60°C en verhoog de temperatuur vervolgens elke 20 minuten gedurende 1 uur. Max temp: 180°C.


      Gekoelde zoutsteen
      Plaats de zoutsteen in de vriezer en na ongeveer 30 minuten is hij klaar om te serveren op carpaccio, sushi of sashimi. Koude desserts kunnen ook op een gekoelde zoutsteen worden geserveerd.

      Onderhoud
      Als de zoutsteen is afgekoeld, spoel je hem af en droog je hem grondig. Door de antibacteriële eigenschappen van zout is er geen reinigingsmiddel nodig. Te veel water veroorzaakt scheurtjes in de steen en mag daarom nooit in de vaatwasser. Laat de zoutsteen goed drogen voor het volgende gebruik (ongeveer 24 uur). Extra informatie: Zout smelt bij 800°C.

      Tips
      Maak je eigen gravlax! Druk de zalmfilet met suiker en dille tussen twee zoutstenen, wikkel in papier en bewaar 1-3 dagen in de koelkast.
      - Bak eieren en spek aan tafel!
      - Vergeet de zoutsteen niet bij het presenteren van je heerlijke desserts! Bavarois, ijs en sorbet met een beetje zout. Je gasten zullen er dol op zijn!
  • Levering en verzending
    • Geleverd artikelnummer: SSH30 EAN: 8966000029705
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen

Om een beoordeling achter te laten, moet je op je klantprofiel.

.

This product doesn't have any reviews.

Voorraad status

De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.

Inloggen
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.nl