Aanbevolen accessoires
-
Informatie
-
Een refractometer meet het suikergehalte door de breking van licht in vloeistof te meten. Dit is een betrouwbaardere manier dan bijvoorbeeld een baumemeter die de dichtheid meet, die kan worden beïnvloed door andere factoren dan het suikergehalte. Met deze digitale refractometer kun je snel en eenvoudig het suikergehalte meten met een hoge nauwkeurigheid, zodat je bijvoorbeeld perfecte sorbetbodems voor een Pacojet kunt maken als je experimenteert met vreemde ingrediënten maar toch een goede consistentie wilt. Een sorbet moet een suikergehalte hebben van ongeveer 20-26% Brix, wat betekent dat dezelfde suikersiroop niet dezelfde resultaten zal geven op een lychee als op een cassave. Er is echter een verschil tussen suiker en zoetheid, wat betekent dat je kunt spelen met andere suikers die je in ons assortiment vindt om je sorbet desgewenst toch niet te zuur of te flauw te maken.
Plaats een kleine druppel op het glas en het resultaat verschijnt binnen 2 seconden op het heldere display. De meter heeft automatische temperatuurcompensatie. Kalibratie is eenvoudig uit te voeren op dezelfde manier als meting, maar gebruik in plaats daarvan gedestilleerd water dat u vindt tussen onze moleculaire ingrediënten.
Gemeten bereik: 0-85% Brix. Geeft 0,1% Brix weer. 0-80 ºC. Geeft 0,1 ºC weer.
Nauwkeurigheid: 0,2% Brix, 0,3 ºC.
Lichtbron: Gele LED.
Minimaal vloeistofvolume: ca. 100 µl (0,1 ml).
Meetduur: 1,5 s.
Automatische temperatuurcompensatie (ATC) in het bereik 10-40 ºC.
Batterij: 1 stuk alkaline 9 V (art.nr.: 98222). Inclusief.
Automatische uitschakeling na 3 min.
Afmetingen: 19x10x7 cm.
Gewicht: 420 g.
Instructiehandleiding (Engels) inbegrepen.
Garantie: 1 jaar.
-
-
Levering en verzending
-
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen
Om een beoordeling achter te laten, moet je inloggen op je klantprofiel.
.This product doesn't have any reviews.
Voorraad status
De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.