Gratis verzending boven 100 EUR30 dagen open aankoopVeiligde betalingen

Natriumalginaat (E401) - The Kitchen Lab

1429-16782
Gewicht:
100 g
100 g 250 g 500 g
Voorraad status
  • Online voorraadstatus 0 st
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200
truckGRATIS VERZENDING BOVEN 100 EUR arrows30 DAGEN OPEN AANKOOP
  • Informatie
    • Over natriumalginaat (E401)

      Natriumalginaat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en wordt gewonnen uit bruin zeewier. In een koude zak kan het de meeste dingen geleren, maar daarvoor moet het in contact komen met calciumionen. Het bekendste voorbeeld van het gebruik van natriumalginaat zijn waarschijnlijk de olijfbolletjes van Ferran Adirà. Hij had ze vroeger in elBulli en nu zijn ze te vinden in zijn nieuwe restaurant Tickets Bar in Barcelona.

      Natriumalginaat kan voor veel dingen worden gebruikt, waaronder het maken van zowel zachte als stevige, hittebestendige gelei, het maken van schuim, kaviaarparels of het geven van een stabielere structuur aan emulsies of andere producten.
      Gebruik

      Om bolletjes te maken, neem je 1% natriumalginaat per gewicht van de vloeistof waarin je het wilt oplossen. Klop het direct op in de vloeistof of meng het eerst met een droog ingrediënt zoals suiker. Laat het mengsel in een calciumbad vallen en je hebt kaviaarparels of -bolletjes. Bekijk onze samenwerking met Special Ingredients om Gin & Tonic bolletjes te maken in het filmpje hieronder en zie hoe makkelijk het is

      Inhoud:
      Natriumalginaat, E401
      Op een droge, koele en donkere plaats bewaren. Niet in zuivere vorm consumeren.
  • Levering en verzending
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen

Om een beoordeling achter te laten, moet je op je klantprofiel.

.

This product doesn't have any reviews.

Voorraad status

De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.

Inloggen
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.nl