Lepel met bamboeframe
Voorraad status
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200


-
Informatie
-
Een bamboe ramenlepel, of ramen renge, is een klassieker in Japanse noedelhuizen. Deze lepel wordt gebruikt om bouillon en noedels op te scheppen zonder je vingers te verbranden. De vorm brengt de rondheid van de kom perfect in balans met de diepte van de soep. Waar westerse soeplepels vaak te zwaar of diep gebogen zijn, is de ramen renge licht, breed en ondiep - zodat je vloeistof, noedels en toppings in dezelfde beweging kunt opscheppen.
Dit model is gemaakt van bamboe met een handgesneden houten lepel. Deze combinatie maakt hem zowel licht als hittebestendig en voelt bovendien heel natuurlijk aan ten opzichte van keramiek en bouillon. Het handvat is lang en vierkant, wat zorgt voor een betere grip en stabiliteit, zelfs als het nat is.
Het bamboe is onbehandeld en krijgt na verloop van tijd een lichte patina die veel koks prefereren omdat het de smaak niet beïnvloedt.
Ramen renge wordt niet alleen gebruikt voor ramen, het werkt net zo goed voor udon, soba, misosoep of stoofschotels. Het heeft ook een plaats in donburigerechten, waar een metalen lepel gemakkelijk vervreemdt van hout en rijst.
Handwas en droog afvegen na gebruik. Voor een langere levensduur kan hij af en toe licht worden ingeolied met neutrale bakolie.
-
-
Levering en verzending
-
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen
Om een beoordeling achter te laten, moet je inloggen op je klantprofiel.
.This product doesn't have any reviews.
Voorraad status
De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.