Gratis verzending boven 100 EUR30 dagen open aankoopVeiligde betalingen

Kerstbonbons, moleculaire gastronomie - The Kitchen Lab

€ 60 / € 44
* Maak thuis indrukwekkende kerstsnoepjes
* Ingrediënten voor (minstens) onze drie inspirerende recepten
* Gegarandeerd een overwinning in de familie kerstsnoepwedstrijd
* Aangepast voor veganistische geleisnoepjes
1429-28227
















Aantal:

Voeg toe aan winkelwagen
Voorraad status
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200
truckGRATIS VERZENDING BOVEN 100 EUR arrows30 DAGEN OPEN AANKOOP
  • Informatie
    • Terwijl sommige collega's bestellingen hebben ingepakt, hebben anderen suiker gekookt. Dit komt omdat we een pakket ingrediënten wilden samenstellen dat optimaal is voor het maken van kerstsnoep op een iets hoger niveau. Crackers, ijschocolade en Rocky Road zijn allemaal goed en wel, maar er is meer plezier te beleven aan snoep dat niet alleen zelfgemaakt is, maar ook lekker.

      We hebben ervoor gekozen om ons te richten op drie verschillende soorten snoep met vrij grote gemene delers in de ingrediëntenlijst.

      Als eerste is er een geleisnoepje waarbij we gelatine hebben vervangen als geleermiddel om iedereen tevreden te stellen. Met de juiste temperatuur en Karragenan Kappa kan een zeer aangenaam resultaat worden bereikt en met de smaak kan eindeloos worden gevarieerd dankzij ons brede assortiment smaakdruppels.

      Een klassieke vanille toffee is een must tijdens de kerstperiode! Een butterscotch kan ongelooflijk lekker zijn als hij goed gemaakt is, maar ook deze is voor iedereen aan te passen. De kokosroom voegt een romige rijkdom en ook een goede smaak toe. De popcorndruppels zijn een alternatief, maar we denken dat ze een beetje extra dimensie toevoegen, en als er niets anders is, is het leuk om gasten te laten raden wat erin zit!

      Het derde recept is een klassieke Pâte de fruit. Een meer continentaal en klassiek kerstsnoepje dat we hebben gemaakt met peren. Het kan met alle soorten fruit gemaakt worden, maar het kan nodig zijn om de hoeveelheid pectine en suiker aan te passen.

      Dans ce pack, vous trouverez tous les ingrédients spécialisés pour les friandises de Noël, et de la plus haute qualité. Les produits de base doivent être complétés par vos soins. Pour ceux qui souhaitent des gouttes d'arôme ou des colorants, ceux-ci sont également disponibles séparément (utilisez les colorants solubles dans l'eau dans ces recettes). D'autres articles utiles comprennent un moule en silicone, une balance précise et un thermomètre fiable.



      Le paquet contient

      1000 g de sirop de glucose

      100 g de carraghénane Kappa

      100 g Pectine

      100g Acide malique

      25g Vanille en poudre

      Bonbons gélifiés

      100g de sucre

      150g de sirop de glucose

      90g d'eau

      5g de carraghénane kappa

      3g d'acide malique

      Gouttes d'arôme
      Couleur possible selon les préférences

      Mélanger le sucre et le sirop de glucose dans une casserole et mettre sur feu moyen. Mélanger séparément l'eau et le carraghénane kappa. Lorsque le sucre atteint 90°C, ajouter le mélange de carraghénane dans la casserole tout en remuant. Préparer les gouttes d'arôme (nous avons utilisé 20 gouttes de violette) et l'acide malique et les ajouter lorsque le mélange atteint 109°C. Verser dans des moules ou sur un tapis. Le mélange se solidifie très vite, il faut donc être rapide. Préférez deux fournées plutôt qu'une double car la prise est très rapide.

      Laisser prendre pendant au moins quatre heures, démouler avec précaution et rouler dans le mélange de sucre (voir ci-dessous).


      Vanille karamel (popcorn smaak)

      270 g suiker

      300g kokosroom

      210g glucosestroop

      3g vanillepoeder

      1g zout

      50 g koolzaadolie
      Smaakdruppels indien gewenst (wij gebruikten de Popcorn druppels).
      Zout vlokken

      Karameliseer de suiker in een pan. Voeg voorzichtig de kokosroom toe. Wanneer de suiker zich begint te vermengen met de room, voeg je de overige ingrediënten toe. Kook tot 125°C. Giet in vormpjes, bestrooi met een beetje vlokzout en laat minstens vier uur opstijven.

      Pâte de fruit

      500 g perenpuree

      500 g suiker

      90 glucosestroop

      14 g pectine

      5 g appelzuur

      Als je zelf perenmoes maakt, schil en klokhuis dan 800g peren. Kook met 50g suiker en laat ongeveer 25% inkoken. Mix in een blender. Trek de toegevoegde suiker af van de totale hoeveelheid in het recept.

      Meng 250 g suiker met de pectine. Verwarm de perenmoes tot 50°C. Voeg onder voortdurend roeren het suiker/pectinemengsel toe. Wanneer het mengsel kookt, voeg je de resterende suiker in beetjes toe zodat de temperatuur niet te veel daalt. Als alle suiker erin zit, voeg dan de glucosestroop toe en kook tot 106°C. Voeg nu het zuur toe terwijl je voorzichtig roert. Giet in een vorm en laat opstijven. Eenmaal opgesteven, snijd in stukken naar wens en rol in het suikermengsel eronder. Laat 24 uur in het suikermengsel staan. Haal ze eruit en laat ze 24 uur drogen op een stuk papier. Draai de stukken om en droog de andere kant nog eens 24 uur. Nu zijn ze klaar om verpakt en bewaard te worden!


      Suiker om in te rollen

      200g kristalsuiker

      10 g appelzuur

      Meng grondig en gebruik dan om jelly beans en Pâte de fruits te rollen.
  • Levering en verzending
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen

Om een beoordeling achter te laten, moet je op je klantprofiel.

.

This product doesn't have any reviews.

Voorraad status

De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.

Inloggen
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.nl